Veštačke trave polako ali sigurno zauzimaju mesto terenima sa prirodnm travom. U 2005. godini FIFA i EUFA su objedinili standarde koji treba da se zadovolje da bi veštačka trava bila oficijelna podloga na kojoj se mogu igrati prvenstvene utakmice kao i vrhunska takmičenja kao što su Svetsko prvenstvo u fudbalu (već je odigrano svetko prvenstvo U-17 u Peruu krajem 2005 na 4 stadiona sa veštačkom travom koje je postavila naša matična firma POLYTAN). Tome sve više doprinosi visok kriterijum današnjeg fudbala koji zahteva što približnije osobine terena kako u hladnim, tako i u tropskim predelima. Taj trend se jako brzo preneo i na naše podneblje.

U Srbiji već postoji preko 50 objekata za mali fudbal sa veštačkom travom pokrivenih konstrukcijama i PVC materijalom. Tradicija malog fudbala u Srbiji je jaka i duboko ukorenjena kao najrasprostranjeniji vid rekreacije.

Pejkom D.O.O. je do sada postavio oko 50 terena te vrste i prvi veliki teren sa veštačkom travom na Adi Ciganliji u Beogradu. U 2006 i 2007 godini smo instalirali i trening terene za OFK Beograd i FK Vojvodinu u okviru donacije UEFA-e Fudbalskom Savezu Srbije u cilju razvoja fudbala u Srbiji. Raspolažemo sa svim mašinama za postavljanje i održavanje veštačkih trava kao i ekipom ljudi koji poseduju sertifikat i dozvolu za postavljanje ove vrste podloge, izdate od POLYTAN GmBh iz Nemačke. U stanju smo da ispoštujemo sve zahteve savremenog sporta što se tiče garancija, održavanja i postavke svih vrsta veštačkih trava. Svojim klijentima nudimo ugovore o godišnjem i mesečnom održavanju terena kao i servis u roku od 48sati u garantnom roku pod uslovom da je trava poreklom od Polytan GmbH.